Έχουμε μπει σε μια περίοδο που οι φιλαρμονικές μπάντες πρωτοτυπούν συνεχώς σε ρεπερτόριο. Μια το Killing in the name που ακούστηκε στην πλατεία Συντάγματος, μια οι μερακλήδες της Φιλαρμονικής του Δήμου Σαρωνικού να παίζουν την εισαγωγή του Game of Thrones, οι φιλαρμονικές μπάντες το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Όμως η μπάντα του 3ου Σώματος του Στρατού σήμερα τους έστειλε όλους για σπίρτα, θυμίζοντας μας στιγμές Ευρωμπάσκετ 1987…
Έξω από τη ΔΕΘ, υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με το The Final Countdown. Η μπάντα άρχισε να παίζει μόλις ο Aλέξης Τσίπρας έφτασε στο Περίπτερο και συνέχισε μέχρι που απομακρύνθηκε. Πάντως το χαμογελαστό παιδί, ο πρωθυπουργός μας φάνηκε να το απολαμβάνει και το έδειξε καθώς για λίγα λεπτά έμεινε να παρακολουθεί τους μουσικούς.
Διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ
Τα συνδικάτα (αντιθέτως) έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια για τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους (ΠΑΜΕ) και στην Καμάρα (σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς).
Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το οποίο συνδιοργανώνει με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι αποτελεί μόνο την αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων και πως οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να «πάρουμε πίσω ό,τι βιαίως μας στέρησαν».
Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η ελληνική κοινωνία στραγγαλίζεται από τη βάρβαρη και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέα σκληρά μέτρα που εξαΰλώνουν το εργασιακό δικαίωμα, σε νέες πολιτικές λιτότητας που θα εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
«Είμαστε αντιμέτωποι με προτάσεις που μετουσιώνονται σε αποφάσεις και αυξάνουν την ανεργία, ενώ ρίχνουν για ακόμη μία φορά στις πλάτες των ασθενέστερων νέα δυσβάσταχτα βάρη», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.
Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου. «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση – Αγώνας για ανατροπή». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Πατήστε ΕΔΩ για να ενημερωθείτε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει 81ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: http://luben.tv/stream/89820 και http://left.gr/news/diadiloseis-sti-thessaloniki-enopsei-tis-deth