Στο χάρτη των περιοχών που θα επηρεάσει ο κυκλώνας και η Χαλκιδική

Εξασθένιση παρουσίασε ο μεσογειακός κυκλώνας το πρωί το Σαββάτου, καθώς κινήθηκε προς τις ακτές της Μεσσηνίας, στη Νότια Πελοπόννησο, ωστόσο αναφέρθηκαν στην περιοχή άνεμοι που έπνεαν με ένταση θύελλας 10 Μποφόρ (www.meteo.gr).

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι στις θαλάσσιες περιοχές αναμένεται να φθάσουν σε ένταση τα 8-9, πιθανόν και 10 Μποφόρ.

Παρά την εξασθένιση που παρουσιάζει, ο ονομαζόμενος μεσογειακός κυκλώνας, πιθανόν τοπικά οι βροχοπτώσεις να είναι ισχυρές και να δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν αποκλείονται επίσης κάποιες αλλαγές στην πορεία της κίνησης αλλά και στην ένταση της κακοκαιρίας, καθώς τα φαινόμενα αυτά παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία στην πρόγνωση τους.

 

 

 

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το απόγευμα το Σαββάτου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Ανατολική Θεσσαλία και τη νύχτα τη Χαλκιδική, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή  αναμένεται να επηρεαστεί με σφοδρές βροχοπτώσεις η Εύβοια, η Ανατολική Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα νησιά του  Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

kyriaki-30-okt.png

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, καθώς το κέντρο του κυκλώνα θα βρίσκεται στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ισχυρές βροχές και  καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο.

deytera-1-okt.png
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News