Συγκίνηση στην εκδήλωση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (vid)

Εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της αποθήκη Δ’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης η εκδήλωση για την ημέρα Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ζέρβας: Χρέος της γενιάς μου η υλοποίηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Θα αποδειχθεί ένα απτό σύμβολο του συνθήματος “ποτέ ξανά”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Στην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης και τα δεκάδες επιτεύγματά τους αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος , στην αποθήκη Δ’ του λιμανιού.

Θεσσαλονίκη: Συγκινεί η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Ρόζυ Σαλτιέλ – “Ποτέ ξανά τέτοια απελπισία” (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η Θεσσαλονίκη τίμησε σήμερα την ημέρα μνήμης των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ήταν όλοι εκεί. Μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και προξενικών χωρών. Να στείλουν μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει για να μη ζήσει και πάλι η ανθρωπότητα τέτοια θηριωδία.