Φωτογραφία: MOTIONTEAM

Ζήτημα αλλαγής του ονόματος στο αεροδρόμιο Μακεδονία έβαλε εμμέσως πλην σαφώς ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά την τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, στη συζήτηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Το θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς ως χώρα. Έχουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όλοι που κατεβαίνουν εδώ, νομίζουν οτι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ότι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε, πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως σημείωσε, «διαπραγμάτευση είναι να μπεις και στα πόδια του άλλου και να μην του ανακοινώσεις τις δικές σου κόκκινες γραμμές. Καλύτερα να έχεις το 50% από κάτι, παρά το 100% από το τίποτα. Χάσαμε στη Χάγη, δεν μπορούμε πια να βάλουμε βέτο στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο κ. Μπουτάρηςς.

Αναφερόμενος στο θέμα του συλλαλητηρίου και απαντώντας στις κατηγορίες ότι το χαρακτήρισε κατάπτυστο, σημείωσε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος ήταν ο διοργανωτής του.

«Μέλημα σας είναι πώς θα κάνετε ρόμπα τον Μπουτάρη, πώς να πάρετε τον δήμο, δεν θα τον πάρετε, όμως, με τέτοιες πρακτικές», απάντησε προς την παράταξη των «Εντάξει» και πρόσθεσε: «Πώς το είδατε ότι εγώ φλερτάρω με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για να το λέτε, είτε πρέπει να πάρετε άδεια από ΣΥΡΙΖΑ ή από μένα».

Επανέλαβε τέλος την φράση του ότι «ντρέπομαι που είμσι Έλληνας, οταν βγάινω στο εξωτερικό».

Νωρίτερα, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως το πρόβλημα είναι πολλαπλό.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως ειναι σημαντικό να μπει ένα χρονοδιάγραμμα, ένας οδικός χάρτης για το πότε θα προχωρήσουν οι αλλαγές, που θα συμφωνηθούν.

«Το κρίσιμο σημείο είναι το πώς θα λέγονται οι κάτοικοι, το δεύτερο είναι πως όποια συμφωνία για αλυτρωτικά, εάν δεν μπει ένα χρονοδιάγραμμα, ένας οδικός χάρτης ότι σε τρία χρόνια θα πρέπει να έχουν αλλάξει τα βιβλία ιστορίας, σε πέντε όλα τα ονόματα που έχουν αναφορά αλυτρωτισμού, ακόμα και για τα μικρά πράγματα. Δεν αποφασίζουμε εμείς, λέμε τη γνώμη μας, στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ένα σωρό έμπειρους διπλωμάτες», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

 

 

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/mpoutaris-ti-tha-kanoume-me-aerodromio-ke-ktel-makedonia