Η Θεσσαλονίκη τίμησε το Ναύαρχο Νικόλαο Βότση

Τη μνήμη του Ναυάρχου Νικολάου Βότση τίμησε σήμερα η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Βότσεια 2017”, που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Ναύαρχος Βότσης με το ανδραγάθημα του, τον τορπιλισμό τουρκικού θωρηκτού «ΦΕΤΙΧ ΜΠΟΥΛΕΝΤ» μέσα στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να στερήσει το ηθικό από τον οθωμανικό στρατό που είχε καταλάβει την πόλη και να διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη και την απελευθέρωσή της.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ναυάρχου Βότση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

 

 

 

 

Εκεί, το “παρών” έδωσαν ο αρχηγός  ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο υποστράτηγος, Γρίβας Χρήστος, ενώ δεν μπορούσε να λείπει η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο των Βοτσείων 2017, ο Θερμαϊκός Κόλπος “πλημμύρισε” με καράβια, καθώς έλαβαν χώρα Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων.

 

 

 

 

Παράλληλα έγινε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή του Άγνωστου Ναύτη.

Τέλος, στις 19.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης για το Ναύαρχο Βότση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Πηγή: www.thestival.gr/society/item/341124-i-thessaloniki-timise-to-nauarxo-nikolao-botsi-foto-video

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News