Με τήβεννο ο Γ. Μπουτάρης / Ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτορας του Sheffield

Με τήβεννο ο Γ. Μπουτάρης / Ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτορας του Sheffield

Τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Sheffield, παρέλαβε σήμερα, κατά την Τελετή Αποφοίτησης του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης έφτασε στο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής συνοδευόμενος από τη σύντροφο του Μαρία, την κόρη του Φανή και έναν από τους εγγονούς του.

 

j-8.jpg

 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το βρετανικό τελετουργικό της αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Sheffield, έτσι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φόρεσε τόσο ένα κόκκινο τήβεννο όσο και το χαρακτηριστικό καπέλο.

j-7.jpg

Τον τιμητικό τίτλο απένειμε στον Γιάννη Μπουτάρη, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Sheffield, Professor Wyn Morgan.

Στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης, τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η σημερινή παραλαβή του τιμητικού τίτλου, καλώντας τους σπουδαστές να ονειρεύονται και να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται.

«Έχω μια βασική αρχή. Την αλήθεια. Ότι λέω κι ότι κάνω πρέπει να ναι αληθινά. Η αλήθεια μερικές φορές πονά. Η αλήθεια βοηθά και εσένα και τους άλλους.Στα 76 χρόνια της ζωής μου, η οποία ήταν περιπετειώδης μερικές φορές ήταν επίπονο να πω την αλήθεια σε άλλους. Κάτι άλλο που θέλω να σας πω είναι να μη σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε. Τα όνειρα είναι η ουσία της ζωής», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

 

 

j-6.jpg

j-5.jpg

j-4.jpg

j-3.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/policy/self-government/item/420029-me-tibenno-kai-ti-syntrofo-tou-sto-pleuro-toy-o-g-mpoytaris-anakiryxtike-epitimos-didaktoras-toy-sheffield-foto-video