Ταξιδιωτικές οδηγίες για τους Βρετανούς που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ενημερώνει τους Βρετανούς τουρίστες η ταξιδιωτική οδηγία του Foreing Office, από τις 7 Απριλίου 2019 η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει συστηματικούς ελέγχους διαβατηρίων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από προορισμούς εκτός του χώρου Σένγκεν (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου).

Αναφορικά με τα κουνούπια η ταξιδιωτική οδηγία σημειώνει ότι υπήρξαν αρκετά κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα το 2018 και καλεί τους Βρετανούς τουρίστες να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στα κουνούπια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας κουνουπιέρες ή εντομοαπωθητικά όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και να κλείνουν πόρτες ή παράθυρα.

«Προσοχή στα κουνούπια! Το 2018 υπήρξαν πολλά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Πρέπει να πάρετε μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, κάνοντας χρήση αντικουνουπικών, να έχετε κλειστές πόρτες και παράθυρα ή να χρησιμοποιείτε σίτες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

Σημειώνει ακόμη ότι στην Ελλάδα ισχύουν capital controls, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται περιορισμοί στο ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως 600 ευρώ) ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της βρετανικής κάρτας – όποιο είναι το χαμηλότερο ποσό.

Η ταξιδιωτική οδηγία υπογραμμίζει την αυστηρή στάση των ελληνικών Αρχών έναντι όσων κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την επιβολή προστίμων ή ποινών φυλάκισης σε άτομα που συμπεριφέρονται άσεμνα.

Ακόμα σημειώνει ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων».

Δείτε εδώ την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

Δείτε εδώ όλη τη λίστα του Βρετανικού υπουργείο Εξωτερικών

 

 

 

 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/world/arthro/5006538/vretaniki-taxidiotiki-odigia-kai-gia-ta-koynoypia-stin-ellada